kickstart met de meermakersHet ‘90-days kickstart-programma’

Ken je die manager die manager is geworden omdat hij het zo goed deed in zijn vorige job? En moet je nu constateren dat hij op zijn nieuwe plek niet uit de verf komt?

Of herinner je je nog de hoge verwachtingen die je had van die nieuwe senior executive? Zij moest binnen het directieteam het verschil gaan maken, maar hoe komt het dan dat ze na 3 maanden al bij het meubilair lijkt te horen?

En dan die briljante trainee die het helemaal zou gaan maken en na een half jaar teleurgesteld naar de concurrent overliep.

Je kent vast meer van dit soort voorbeelden. Wat kun je doen om hen een goede start te geven om zo eerder rendement te halen uit deze mensen? Een goede start is het halve werk! Een start die zowel de organisatie als de medewerker in de nieuwe rol helpt het beste uit de eerste 90 dagen te halen. Een start die het fundament legt voor een succesvolle toekomst samen.

Toen 210 CEO’s eens werd gevraagd een schatting te maken van de tijd die nodig is om een typische middelmanager het breakeven point te laten bereiken, kwam het gemiddelde van alle antwoorden uit op 6,2 maanden.

 

Het breakeven point is het punt waarop een nieuwe medewerker zoveel heeft bijgedragen aan de nieuwe organisatie als dat hij heeft geconsumeerd. Vanaf het ‘breakeven point’ zal de medewerker bijdragen aan de waarde van de organisatie.

 

 

 

 

Stel je voor: Wat betekent het voor een organisatie om elke manager die in transitie is, het breakeven point eerder te laten bereiken? En de kans op succes significant te vergroten?

Iedere baan – of het nu je eerste is, een eerste managementfunctie of een senior executive positie - heeft zijn eigen ”breakeven point”. Iedereen kan accelereren om de tijd die nodig is om echt productief te worden te verkorten en de kans op succes te maximaliseren.

Het draait allemaal om hoe je de transitie naar nieuwe verantwoordelijkheden effectief vorm geeft. Ons 90 dagen kickstart programma is op maat gemaakt voor deze bijzondere periode voor de nieuwe manager, leider, starter.

 

Enkele reacties van deelnemers:

“Ik haal zoveel meer uit de gesprekken die ik met mijn belangrijkste stakeholders voer.” (Directeur start-up)

“Het 90-days programma heeft mij echt geholpen om op koers te blijven en, veel sneller dan ik verwacht had, had ik mijn diagnose van de situatie en mijn strategie klaar.” (CEO)

“Door de intensieve gesprekken met de coaches van de Meermakers ben ik tot nieuwe inzichten gekomen, die mij geholpen hebben een bijzonder effectieve start te maken in mijn nieuwe job.” (Business Analist)

 

Meer weten? Bel ons: 06-2545 8958 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een afspraak te maken voor een vrijblijvend introductiegesprek.

 

 

Hoe ziet het ’90-days kickstart programma er concreet uit?

Tijdens dit programma ontmoeten de deelnemer en de Meermakers elkaar tien keer. Negen sessies van steeds anderhalf uur gevolgd door een evaluatie na afloop. Dat is gemiddeld elke 10 dagen. Tijdens elke sessie komen specifieke onderwerpen aan bod die van belang zijn voor de deelnemer in de transitie die hij/zij doormaakt in de eerste 90 dagen van een nieuwe functie. Er is ruimte om vragen te stellen, te brainstormen en te sparren. Ook worden er concrete opdrachten en achtergrondinformatie meegegeven. 

De Meermakers faciliteren het proces van de transitie op een gestructureerde én persoonlijke manier. Wij nemen de positie in van de onafhankelijke derde met een belang. Dat belang is om de eerste 90 dagen van de deelnemer zodanig vorm te geven dat die een meer dan stevige basis neerlegt voor succes in de toekomst. We schromen daarbij niet confronterend te zijn en, als dat nodig is, een spiegel voor te houden. Van de deelnemer vragen we de bereidheid en de durf om in de spiegel te kijken.

Elk programma is maatwerk, gevormd naar de individuele behoeftes van de deelnemer. Voor starters en trainees is er desgewenst een programma in groepsverband beschikbaar.

 

Globale inhoud van het programma:

Sessie 1: Ready?Idealiter wordt er met het ’90-days kickstart programma’ gestart zodra de deelnemer weet dat hij/zij geselecteerd is voor de functie.

 

Sessie 2: SetOngeveer vijf dagen vóór de officiële startdatum, staat de vraag “Hoe klaar ben je voor de start?” centraal.

 

Sessie 3: Go! Ongeveer een week na de start in de nieuwe functie wordt duidelijk hoe intensief deze transitieperiode eigenlijk is. Centraal staat de vraag hoe de deelnemer zichzelf wil positioneren in de organisatie.

 

Sessie 4: TeamHet einde van de eerste maand komt in zicht. Dit is de tijd om stil te staan bij de valkuilen van de nieuweling. Daarnaast is het nu van belang om bewust met de leiderschapsstijl van de deelnemer bezig te zijn.

 

Sessie 5: Stakeholders De eerste 30 dagen zijn voorbij. Hoe is het de deelnemer tot nu toe vergaan? Wie zijn de meest invloedrijke mensen en waarom?

 

Sessie 6: Strategie Nu de deelnemer al meer ingeburgerd raakt, is het de hoogste tijd om aandacht te besteden aan het uitwerken van de topprioriteiten. Volgens specifieke modellen wordt naar de organisatie en het team gekeken.

 

Sessie 7: De ‘Sore spot’ De deelnemer is nu 60 dagen in functie. Tijd om de achterliggende periode te evalueren. Welke nieuwe inzichten zijn er? De vinger wordt op de zere plek gelegd.

 

Sessie 8: Balance De organisatie begint aan de deelnemer te trekken en wil resultaat zien. Actie! Hoe houd je de balans tussen korte-termijn resultaten en lange-termijn doelstellingen?

 

Sessie 9: Finish De eerste 90 dagen zitten er (bijna) op! Tijd voor de laatste evaluatie. Welke verrassingen kwam de deelnemer tegen en waar verbaast hij/zij zich nog steeds over? Aan bod komt de persoonlijke geloofwaardigheid en het eigen ontwikkelplan.

 

Evaluatie: ongeveer een maand na afloop van het 90-days kickstart programma.  

 

Download de "90-days kickstart programma" brochure

 

Meer weten? Bel ons: 06-2144 7970 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een afspraak te maken voor een vrijblijvend introductiegesprek.