Artikelen

Wij zetten met enige regelmaat onze visie en ideeen op papier. Hieronder een selectie.

13 Kenmerken van bijzonder sympathieke mensen

KenmerkenHoe komt het nou dat de ene persoon sympathiek wordt gevonden en de ander minder? Dat zit ‘m in de perceptie. Door welke bril kijk je eigenlijk zelf? Wat doen ‘likeable’ mensen dan zo anders dan ‘niet-likeable‘ mensen? En kunnen we daar wat van leren? Ja hoor, dat kan.

Teveel mensen bezwijken onder de (misplaatste) overtuiging dat sympathiek zijn komt van natuurlijke, niet aan te leren karaktertrekken die slechts enkelen gegeven zijn – de knappen, zeer socialen en ongelooflijk getalenteerden onder ons. Gemakkelijk om ten prooi te vallen aan deze misvatting. In werkelijk is sympathiek zijn iets dat je zelf onder controle kunt hebben.

Onderzoek heeft de belangrijkste gedragingen aan het licht gebracht wat nou maakt dat sympathieke mensen zo sympathiek zijn. Hier zijn de 13 beste:

Lees meer: 13 Kenmerken van bijzonder sympathieke mensen

10 Beste tips

Uit ons unieke 90-days Kickstart programma - onze 10 beste tips voor iedereen die aan een nieuw avontuur begint

90 Days Kickstart Programma

Lees meer: 10 Beste tips

Negociate success!

Om de relatie met je nieuwe leidinggevende een goede start te geven, is het belangrijk te bespreken hoe succes eruit ziet en daarover te onderhandelen. Het is het waard om al vooraf tijd te investeren in deze belangrijke relatie!

Lees meer: Negociate success!

Rookie managers

Hoera! Je hebt een nieuwe baan. Vol goede moed spring je in het diepe en… De kans is zeker aanwezig dat je met beide benen in (één van) de volgende valkuilen stapt.

Lees meer: Rookie managers

Focus

De Meermakers - 5 Tips Focus

Iedereen heeft ermee te maken: de balans vinden tussen werken aan je doelstellingen enerzijds en persoonlijke groei anderzijds. Soms heb je van die periodes waarin het voelt alsof je vleugels hebt, je werkt hard, je groeit en je energie lijkt onuitputtelijk. En soms ga je door periodes waarin de boel stagneert, je je doel uit het oog dreigt te verliezen en het gevoel hebt stil te staan. Laat één ding duidelijk zijn, er is een groot verschil tussen pauzes nemen zoals een vakantie, en periodes van stagnatie.

Hieronder geven we 5 tips die je kunnen helpen om gefocust te blijven in tijden waarin het ‘uitstelvirus’ je te pakken heeft.  

Lees meer: Focus

Meer artikelen...

  1. Doelen stellen

Nieuwsbrief

Altijd direct geïnformeerd met onze kostenloze nieuwsbrief! Meld je nu aan!


Ontvang HTML?